Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Xliovit rágógumi áfonyás 10 darabos

Xliovit rágógumi áfonyás 10 darabos

A Xilovit protect rágók 100%-ban xilittel édesítettek.
200 Ft

Termék információk

Xliovit rágógumi áfonyás 10 darabos termék leírás

A xilit használata a fogápolásban feltűnően hatékony

A lyukas fogak elkerülésének egyik módja a szájban a fogszuvasodásért felelős savak mennyiségének csökkentése. Ezek a savak akkor alakulnak ki, amikor a szájban található baktériumok felveszik és lebontják az ételekkel együtt elfogyasztott cukrot. Minél több cukrot eszünk, annál több táplálékkal szolgálunk az említett baktériumoknak. Minél több baktérium jut táplálékhoz a szájban, annál több sav képződik, ez pedig fogszuvasodáshoz vezet.
Akadályozzuk meg, hogy a baktériumok feldolgozzák az általunk elfogyasztott cukrokat és szénhidrátokat, és akadályozzuk meg a savak kialakulását. (A cukorfogyasztás abbahagyása úgyszintén segíthet, de ez komoly kihívásnak tűnik.)

A xilitet az öt szénatomos szerkezet miatt a baktériumok nem képesek lebonatni, így nem alakulhatnak ki a fogszuvasodásért felelős savak. A legalább 1 g xilitet tartalmazó rágógumi fogyasztása megelőzi, hogy a baktériumok a fogat támadó savakat termeljenek, így a fogak biztonságban vannak a fogmosásig és fogselyemmel való ápolásig, ezzel a gyermeknek és felnőtteknek a harc megnyeréséhez reális esélyt ad – de legalábbis megfékezi a baktériumokat és azok savtermelését. A xilit természetesen édes, hűs íze fokozza a nyáltermelést, amely optimalizálja a száj pH értékét, és elősegíti a szájüregi higiénét.


A xilit bizonyított előnyei

Számos kutatás támasztotta alá, hogy a xilit rendszeres használata rágógumi és édesített élelmiszerek formájában jelentősen csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét. A következő ábra a fogszuvasodás kialakulásának esélyeit mutatja xilittel édesített, illetve egyéb édesítőszerekkel készülő rágógumik esetében.